Επιστημονική Ένωση για τη Διδακτική των Μαθηματικών


Καλώς ήρθατε στη σελίδα μας

 

Η Ένωση, σύμφωνα με το καταστατικό μας, είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο, μέλη της είναι καθηγητές των Μαθηματικών και δάσκαλοι με μεταπτυχιακές σπουδές αλλά και εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται για τη διδακτική των Μαθηματικών. Έδρα μας η Αθήνα και Πανελλήνια η δραστηριότητα μας

Στόχοι μας :
Η αξιοποίηση – χρήση – ανάπτυξη και προβολή της επιστημονικής έρευνας των μαθηματικών με απώτερο σκοπό τη βελτίωση της διδασκαλίας των μαθηματικών σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Η συστηματική και επιστημονική μελέτη, αναζήτηση και παρακολούθηση κάθε θέματος που αφορά στη Διδακτική και Μεθοδολογία των Μαθηματικών.
Η εξύψωση του μορφωτικού και γνωστικού επιπέδου των μελών μας. Η συνεισφορά στην ανάπτυξη της επιστημονικής έρευνας, βασικής και εφαρμοσμένης στη διδακτική των μαθηματικών.

Προσπαθούμε να πετύχουμε τους στόχους μας με τη διοργάνωση πολύμορφων και πολυποίκιλων εκδηλώσεων, όπως διαλέξεις, αρθρογραφία, ομάδες εργασίας για την διαμόρφωση διδακτικών προτάσεων και άλλες δραστηριότητες των μελών μας.
Επιδίωξή μας είναι η συνεργασία και κοινή δράση με τις άλλες ενώσεις και συλλογικότητες που δρουν στο χώρο της διδακτικής των Μαθηματικών.

logo ΕπΕΔιΜ